Tämä viikko on tullut lomailtua muuten vaan (työnantajan suoma palkkioloma 5 vuoden työssäolosta), mutta maanantaina alkaa virallisesti äitiysloma. Hellekelit eivät aivan samanlaisina ole jatkuneet, mutta ai että - on tämä lomalla olo silti poikaa! Ihana herätä ilman kellonsoittoa, tehdä mitä itse lystää ja aivan ilman aikatauluja.

Mulla ei ole todellakaan kiire vauvan syntymisen kanssa, se saisi ihan suosiolla antaa odottaa itseään tuonne elokuun puolivälille Cool. Olo kun on hyvä ja lomaillessa ei ole aikakaan ainakaan vielä käynyt pitkäksi. Maanantaina olivat miehen tytöt vielä meillä, tiistaina kävin "mammakahveilla" muutaman paikallisen odottajan ja jo poikineen äidin kanssa, keskiviikkona käytiin miehen kanssa poimimassa mansikoita pakkaseen ja illemmalla tuli pari kaveria kylään (toisella mukanaan 6-kuukautinen tyttärensä), torstaina pesasin kylppärin ja saunan ja öljysin lauteet ja perjantaina lähdettiinkin ajeleen miehen kotikonnuille lauantaina odottavia miehen häitä varten. Tuohon päälle salitreenit 3x/vko ja välipäivinä pyöräilyä ja käppäilyä. Eilinen olikin reeneistä totaalilepopäivä, tosin häissä patsastelu ja seisoskelu tuntui sekin käyvän välillä jalkojen päälle melkoisesti. Mutta jotenkin niin ihana tunne, kun virtaa tuntuu piisaavan ihan eri lailla kun töissä käydessä! Vaikka päätetyö ei taida rasittaa muita kuin istumalihaksia, niin kotiin palatessa oli aina sellainen koomaolo jo päällä. Ois tehnyt mieli vaan lösähtää sohvalle maate - ja niin taisi tulla usein tehtyäkin.

Vaakaa en oo jaksanut viime aikoina seurata (80kg:n ylityksen jälkeen Päättämätön), kun olo on kuitenkin ollut kaikinpuolin hyvä ja jaksava. Keskiviikkona on lääkärineuvola ja oma terkkakin lienee jo lomilta palannut, eiköhän se siellä selviä. Neuvolassa on kyllä olleet kaikki tosi kivoja tyyppejä, eivätkä ole tuota painoakaan kytänneet. Toissa viikolla käydessä oli painoa tullut taas +800g/vko, mutta sekin meni osittain helteiden ja turvotuksen piikkiin (joskin aamulla ei kyllä sitäkään tainnut juuri olla ainakaan omasta mielestä). Enemmän mua kiinnostaa itseasiassa tuo lääkärin tekemä sisätutkimus ja onko kohdunkaulalla tapahtunut mitään. Muutamana iltana on saattanut supistella tiheästikin, tosin viime päivinä en muista supistelleen lainkaan. Samoin kiinnostaa vauvan asento, ainakin tähän asti se on kuulemma pää alaspäin pysytellyt. Mutta kuten sanoin, kiire syntymän kanssa ei ole. Johtuneeko sitten siitä, että useimmilla ensisynnyttäjätutuillani on mennyt paljonkin LA:n yli, en osaa itsekään odottaa vauvaa sitä ennen syntyväksi.

Mut siinä päivitykset tältä erää, pitänee olla ensi viikolla vähän ahkerampi niittenkin suhteen :)