Tai ainakin melkein, viime päivinä lämpötila on keikkunut nimittäin +20 C:een tuntumassa, mikä tähän aikaan vuodesta on tuntunut oikein makoisalta! Mies innostui uusimaan meidän terassin, jospa viikonloppuna päästäisiin siitä jo nauttimaan.

Raskausrintamalla pähkäilin juuri Kelan papereiden ja äitiysloman ajankohdan kanssa. Aloittaako loma perinteiset 30 arkipäivää ennen LA:aa eli 13.7. vaiko varhennettuna esim. viikkoa aikaisemmin? Päädyin ensimmäiseen vaihtoehtoon, eiköhän sitä sairaslomalle pääse tiukan paikan tullen aikaisemminkin. Mulla on jemmassa myös 5 vuoden työssäolosta ansaittu "bonusviikko", joka pitäisi ennen äitiyslomien aloitusta myös jossain vaiheessa pitää. Haaveilin jo äkkilähdöistä jonnekin juhannuksen tienoilla, tietysti sillä edellytyksellä, että mieskin voisi tuolloin lomailla. Tuolloin oisi menossa RV 31, joten lentääkin vielä saisi luvan kanssa. Kokemustahan minulla ei ole, olisiko minusta tuolloin enää edes reissaamaan, mutta saahan sitä haaveilla :) Ja jos ei tuolloin päästä minnekään karkaamaan, niin pidän bonusviikon vaikka sitten juuri ennen äitiysloman alkamista.

Hieman lomailuhaaveita on hillinnyt myös uutisissa pinnalla ollut sikainfluenssa. En välttämättä ehdoin tahdoin halua alkaa juuri nyt tuota sairastumisen riskiä lisäämään matkustelemalla, mutta toisaalta johan ensimmäiset epäilykset Suomessakin olevasta tautitapauksesta on uutisoitu ja niinkuin muutenkin sanotaan -  kotiinsa on moni kuollut. Päättämätön

Maha on ottanut viime aikoina ilmeisesti kasvuspurttia, koska sukulaiset ja mies kommentoivat takakenoista asentoani, vaikka omasta mielestä seison ihan normaalisti. Noh, viime viikolla muuttunut painopiste oireili jo vähän epämiellyttävästikin, iskias-tyyppiset kivut ovat tuntuneet vasemman pakaran tienoilla päivästä riippuen lievästi tai vähän enemmän. Ilmeisesti kyse voi olla myös lantion löystymisestä.

Muutama päivä sitten olin myös pikkaisen huolissaan masukin "hiljaisuudesta", yleensä kun tuo muistuttaa olemassaolostaan työpäivän mittaankin. Mutta taisi tuo vaan keräillä voimia kasvamiseen, eilisen ja tämän päivän ovat liikkeet tuntuneet taas samaan malliin. Illalla myös hihittelin itsekseni nukkumattia odotellessani, että taisi mahalla olla hikka, sen verran hassusti se hypähteli. Tää on kyllä aika kivaa vaihetta raskaudessa, alkaa jo sen verran konkreettisesti tuntua, että tuolla mahassa oikeasti elää vauva Pusu